lördag 21 april 2012

utflyktsdag

Idag hade vi en utflyktsdag som började med att vi åkte till Alingsås där en affär som heter Hemlyckan finns, den var inte alls som jag trodde, så känner inte att jag kan rekommendera den, isåfall är deras internet sida bättre!
Sedan efter den besvikelsen så åkte vi till Nääs och gick in i en affär som heter lilla huset nääs eller något sånt, det var inte riktigt min och suss smak där inne.. men huset som affären låg i var fint iallafall :)
Och sedan åkte vi till Godisfabriken som ligger mellan Alingsås och Göteborg, och där blev jag inte besviken, HUR mycket godis som helst, det  var som att komma till godishimmelen!! Det var inte billigare godis där, utan det kostade lika mycket som på City, men godiset var mycket fräschare och sen utbudet typ 1000 ggr större än citys.. 
Efter det åkte vi till en loppis som låg mitt ute i ingen stans i ett ställe som kallas för Skogsbygden, där hade dom jätte mycket saker, men vi hade ju såklart inte tänkt så långt så vi hade ju inga lösa pengar med oss, förutom 40 kr! Men Suss köpte iallafall ett sött litet troll för ynka 20 kr.. Sen på vägen kom jag på att jag har hört att det ska finnas en mysig affär vid vänga kvarn så vi åkte dit och tittade lite. 

En bild inne från affären. (lånad från google)

En bild bakom själva kvarnen, där det nu är ett café (lånad från google)

Sen kom Suss på att vi hade sett att det skulle vara en loppis på hybergsvägen så vi åkte dit med, stannade och tog ut pengar i fristad tom, för man vet ju aldrig vad man hittar! Där fanns inte så mycket av intresse heller, men jag hittade en fin köksoffa som jag hade velat ha, men den skulle vi inte fått med oss hem :( så fick släppa den och hoppas på att den finns kvar! hittade även ett slagbord där som jag ville ha, men hade inte såå mycket pengar löst, och även det skulle vi inte fått med oss hem, så får hoppas att det kommer att finnas kvar det med :) Sen åkte vi och handlade lite, och när vi kom hem så började jag att städa upp lite på mitt rum, och packade även min första flyttlåda! Sen gick jag, Bekka, Suss, Steffy och Lillis ut på en långpromme, vi gick i ca 1 timma.
Och när vi kom hem började pappa att grilla! Gott! Och jag gjorde knäckebröd, det är super gott och jätte nyttigt.
Recept på knäckebrödet
 1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
2 dl rågsikt (tror ja)
Blanda ihop ovanstående
2 dl kokande vatten
1/2 dl Rapsolja
Blanda i fröna
Smeta ut på en plåt, stoppa in i ugnen 100 grader i 1 timma!

  

1 kommentar:

  1. Ja det var en trevlig utflykt fast de blev lite besvikelser. Knäckebröds receptet kan jag verkligen rekommendera :) super gott Kram Suss

    SvaraRadera